Balk Parket

 

Exclusieve parketvloeren

                            en houten vloeren

Natuurproduct

 

Hout is een natuurproduct. Zoals wellicht bekend gevende natuurlijke eigenschappen van het hout elke plank haar unieke uiterlijk. De verschillende houtsoorten hebben natuurlijke kenmerken qua kleur, hardheid en nerfstructuur. Deze kenmerken zijn geen garantie voor het uiteindelijke beeld van de vloer.

 

 

Hygroscopisch

 

 Hout is een hygroscopisch materiaal. Door wisselingen in temperatuur en relatieve luchtvochtigheid in de woonomgeving zal de houten vloer in zekere mate blijven reageren. Gedurende opslag en verwerking en het periodiek onderhoud dient u hier rekening mee te houden.

 

 

Woonklimaat

 

Het klimaat in een woonomgeving zal doorgaans niet het hele jaar gelijk zijn. Door seizoensinvloeden kunnen er aanmerkelijke verschillen optreden in de relatieveluchtvochtigheid. Aangezien een houten vloer hygroscopisch is kan de vloer gaan krimpen of zwellen. Bij een te lage RLV zal de vloer gaan krimpen, bij een te hoge RLV zal hij gaan zwellen. Een constante RLV van 50-60% is ideaal. Wij adviseren om d.m.v. van een luchtbevochtiger de RLV vooral in de winter op peil te houden. Door deze maatregel zal het krimpen en zwellen aanmerkelijk af nemen. Geheel verdwijnen zal het nooit.

 

CV Leidingen

 

Liggen er leidingen van de cv in de afwerkvloer, dan kan er op die plaatsen meer werking van uw houten vloer worden optreden omdat het water in deze leidingen (en dus de vloer eromheen ook)  tot 80-90°C warm kan worden.